HOGYAN ZAJLIK EGY AUDITÁLÁSI ÜLÉS?

Az auditálás meghatározott alkotóelemekből áll: a preclear, az auditor, az auditálási eljárás, a kommunikáció, az Auditor kódex és az E-méter. Ezek együttes erővel megoldják a reaktív elme kérdését.

Az auditálási ülés egy nyugodt, kényelmes helyen történik, ahol semmi sem zavarhatja meg az eljárást. Az auditor és a preclear rendszerint egy asztalnál, vagy íróasztalnál foglal helyet egymással szemben, az auditor számára előkészített E-méterrel. Mielőtt egy auditálási program elkezdődne, a precleart megismertetik az auditálás alkotóelemeivel. Így tudja, hogy mi várható az ülésben. Az auditor arról is megbizonyosodik , hogy semmi sem tereli el a preclear figyelmét vagy zaklatja fel őt, ami megakadályozhatná, hogy teljes figyelmét az ülésben használt eljárásra fordítsa.

Az auditálási eljárások különböző típusait használják minden egyes preclear esetében, egyrészt a korábbi auditálásától, másrészt pedig attól függően, hogy mi foglalkoztatja őt az ülés során. Noha az auditálás az egyént célozza meg és minden egyén különböző, a processzing lépéseinek precízen leírt gradiensét kell követni ahhoz, hogy mindenki elérje a személyes szellemi szabadságot.