SZEMÉLYRE SZABOTT TANULÁS

A Szcientológia képzés lehetővé teszi, hogy az ember a saját tempójában tanuljon. Minden tanfolyam egy ellenőrzőlapnak nevezett lista köré szerveződik. Ez egy további újítás az L. Ron Hubbard által kifejlesztett tanulási technológiában. Az ellenőrzőlap egy tárgy anyagainak lépésről lépésre történő elrendezésére és bemutatására való eszköz, amely megkönnyíti a tanulást. Az ellenőrzőlap lefekteti az elméleti tanulás és a gyakorlatok követendő sorrendjét.

A Szcientológia képzési szolgáltatásainak anyagai L. Ron Hubbard könyveiből, egyéb kiadványaiból, filmjeiből és hangszalagra vett előadásaiból állnak. Ezeket felsorolja az ellenőrzőlap, és a tanuló a felsorolás szerinti sorrendben tanulmányozza őket. Az egyén csak akkor halad tovább a következő lépésre, amikor már készen van az előzővel. Nincs olyan, hogy „valaki lemarad” vagy hogy elvárják tőle, hogy vakon elfogadja az adatokat, és nincsenek más olyan megszégyenítő dolgok sem, amelyek a társadalom oktatási rendszerében túlságosan is elterjedtek. A Szcientológia képzési szolgáltatás kizárólag a személy előnyére szolgál; a tudásban való fejlődése meghatározó tényező a haladásában.

Mivel a hangsúly a cselekvésen, nem pedig a tanulás kedvéért való tanuláson van, az egyén hamarosan úgy találja, hogy másokkal dolgozik a tanfolyam gyakorlati részein, és együtt tanulnak, hogy jártassá váljanak abban, amit megtanultak. A kölcsönös segítség légköre járja át az összes Szcientológia tanfolyamtermet.