DAVID MISCAVIGE:
ÚJ HALADÓ SZERVEZETEK A LÁTHATÁRON

Annak érdekében, hogy a hívők haladása drámaian felgyorsuljon a Szcientológia legmagasabb szintjei felé vezető útjukon, David Miscavige, a vallás vezetője elindított egy programot, amelynek az a célja, hogy haladó szervezetek alakuljanak minden kontinensen. Ahogy a nevük is mutatja, ezek a szervezetek szélesre tárják a legmagasabb szellemi szintek felé vezető kaput. Az Egyház üstökösszerű növekedését jelzi, hogy 2014 óta négy haladó szervezetet avattak fel ideális szervezetként, további három pedig jelenleg készül, hogy teljessé tegye a Szcientológia által az örökkévalósághoz vezető lépcsősort.

AZ AFRIKAI HALADÓ SZERVEZET

A Kyalami-kastély lesz a leendő Afrikai Haladó Szervezet otthona. 9 hektáron fekszik Johannesburg és Pretoria között, és a környékbeliek „mennyei hely” néven emlegetik. Az épület kiválóan alkalmas a Szcientológia haladó vallási szolgáltatásainak nyújtására, mivel a tanulásra és szellemi tanácsadásra tökéletesen alkalmas szobák és termek vannak benne, sőt egy több mint 1000 fő befogadására képes nagyterem is a Szcientológia rendezvényekhez és szemináriumokhoz. Ideális környezet ez egy olyan vallási központnak, amely lehetőséget biztosít az afrikai szcientológusok számára, hogy végigmehessenek a Szcientológia Hídján a szellemi szabadság felé.

A KANADAI HALADÓ SZERVEZET

A torontói repülőtértől kevesebb mint 30 percre található csodálatos birtok lesz majd a kanadai hívők haladó szervezetének és Kanada kontinentális összekötő irodájának otthona. A 76 hektáron fekvő, korábban hotelként és konferencia-központként működő létesítmény öt épületből áll, amelyek összterülete 14 800 négyzetméter.

A LATIN-AMERIKAI HALADÓ SZERVEZET

A Mexikóváros Las Lomas nevű részén található Palmas Plaza 23 600 négyzetméteres, és nem csupán a haladó szervezetnek, hanem Latin-Amerika kontinentális összekötő irodájának is helyet ad majd. Mexikóban hét Szcientológia-egyház található, valamint egész Közép- és Dél-Amerikában is vannak egyházaink és misszióink, így ez a haladó szervezet 21 ország egyre növekvő igényeinek fog eleget tenni.