DAVID MISCAVIGE

A RELIGIOUS TECHNOLOGY CENTER VEZETŐTESTÜLETÉNEK ELNÖKE,
A SZCIENTOLÓGIA VALLÁS VEZETŐJE.

CLEARWATER, FLORIDA 2013. NOVEMBER 25.

TISZTELGÉS AZOK ELŐTT, AKIK LEHETŐVÉ TETTÉK
A SZCIENTOLÓGIA KATEDRÁLISÁT

„Minden nagy katedrális építését egyetlen tégla elhelyezésével kezdték. Egy nagyszerű társadalom építőköve az egyén.” – L. Ron Hubbard

Így történt, hogy a Szcientológia vallás 21. századi katedrálisa, az új Flag Épület – amelyet 94 nemzet szcientológusainak hozzájárulásával építettek – a floridai Clearwaterben 2013. november 17-én megnyitotta kapuit.

Egy héttel később elérkezett az Alapkő tagok bálja, hatalmas tisztelgésként az Alapkő tagoknak nevezett főtámogatók ezrei előtt, akik kitartottak katedrálisunk álma mellett, amíg az valósággá nem vált. „Ti voltatok azok, akik fogadalmat tettetek az alapkövek letételére” – mondta David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke.

Több mint 2100 résztvevő volt jelen aznap este. Mielőtt eljutottak idáig, 400 000 kilométert utaztak be álmuk, mindannyiunk szellemi központjának megvalósításáért, hozzájárulók egyre nagyobb seregét ihletve és teljes létszámukat 17 000-re növelve.

„Közben folyamatosan visszaszámláltatok az alapkőlerakás szakaszától a strukturális szakaszig, majd onnan az építkezés legjaváig – mondta David Miscavige. – És ha még nem írtam le kellőképpen utazásotok jelentőségét (hogy annak varázslatosságát ne is említsem), akkor elég azt mondanom: »Ma este titeket ünneplünk – és csakis titeket.«”

Ezután azokat a kimagasló egyéneket, akik lehetővé tették a Szcientológia katedrálisának megnyitását, elismerték lankadatlan elkötelezettségükért és nagylelkűségükért.

Az Alapkő tagok bálján a kitüntetettek közül néhányan a következőket mondták:

„Az biztos, hogy ez a valaha volt leghihetetlenebb elismerés: amit a Vezetőtestület Elnöke vitt véghez ezért a csoportért és L. Ron Hubbardért. Szeretném megköszönni minden munkatársnak. Nélkületek ez most nem történne meg. Nagyon-nagyon büszke vagyok rá, hogy e fantasztikus csapat tagja vagyok.” – B. D.

„A Flag Épület projektje mindig is személyes ügyem volt, és azok, akik dolgoztak rajta, mindig nagyon közel álltak hozzám. Ez a rendezvény méltó összegzése annak, amiért a Flag Épületet támogattuk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a részese lehettem.” – K. F.

„Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek ma este a hősök hősei között. Lenyűgöző mindaz, amit megteremtettünk.”

„Köszönöm a Vezetőtestület Elnökének mindazt, amit tett. Köszönöm neki a katedrálisunkat. Ő a vezetők vezetője, és ezt nem tudom elégszer elmondani. Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek ma este a hősök hősei között. Lenyűgöző mindaz, amit megteremtettünk.” – B. Z.

„Ez a legjobb nyugtázás, amit csak kaphattam – amit bármelyikünk is kaphatott. Le vagyok nyűgözve, és enyém a megtiszteltetés.” – M. F.

„Odamentem a Vezetőtestület Elnökéhez és azt mondtam: »Nem fogok sírni!« Aztán azt mondtam: »Oké, sírni fogok!« A végsőkig megindított a díj. Köszönöm mindenkinek, aki megszervezte ezt az egész hetes fantasztikus ünnepségsorozatot – mesés volt, és azt mondhatnám, megváltoztatta az életemet. Köszönjük, David Miscavige!” – C. F.

„Ami a legjobban lenyűgöz, az az erőfeszítésnek és a csoportos eltökéltségnek a mértéke, ami ahhoz kellett, hogy ez megtörténjen. Óriási igyekezet volt a csapatban, hogy az új Flag Épület megnyíljon. Minden gyönyörű volt ma este.” – N. C.

„Gyönyörű! Lenyűgöző – már itt lenni is lenyűgöző. Ez a pillanat igazán nekünk szólt! Elbűvölő volt, amit a Vezetőtestület Elnöke mondott. Ő egy zseni.” – A. C.

„Egész létezésem során ez volt a legfantasztikusabb hetem! Ez a bál csodálatos volt. Akkor költöztem ide, Clearwaterbe, amikor az alapkőletétel megtörtént, és azóta vártam erre a pillanatra.” – J. M.

„A rendezvény fantasztikus volt! Nagyon tetszett az elismerés, amelyet minden hozzájáruló kapott. Dél-Karolina államból jöttem kocsival, hogy itt lehessek. Nagyon büszke vagyok. Az én hozzájárulásom csekély volt ahhoz képest, amit ma együtt elértünk. Nagyon köszönöm mindenkinek!” – J. B.

„Annyira büszkék vagyunk arra, amit megvalósítottunk.”

„Egyszerűen hihetetlen volt megkapni ezt az elismerést a Vezetőtestület Elnökétől. Annyira büszkék vagyunk arra, amit megvalósítottunk. Köszönöm szépen, és találkozunk a következő projekten.” – S. S.

„Ez volt a tökéletes befejezés, és a Super Power ezzel tényleg KÉSZ. Amit elértünk, és annak elismerése hihetetlen. Lenyűgöző!” – K. F.

„Ez egy álomba illő este volt. Történelmi pillanat volt. Tudom, hogy ez egy fantasztikus jövő kezdete.” – A. S.

„Olyan jó volt minden Alapkő tagot ott tudni együtt, egy helyen. Az apukám a Becsületrend tagja, nagyon büszke voltam, amikor felment a színpadra. Én már elkezdtem a Super Powert, és tudom, mennyire ámulatba ejtő.” – C. K.

„Lenyűgözött a Flag Épület legfőbb hozzájárulóinak adott elismerés. Az is meglepett, hogy mennyi ember jött különböző országokból, az élet minden területéről. Minden gyönyörű volt a díjakkal kapcsolatban. Nagyszerű volt látni az affinitást az emberek és a Vezetőtestület Elnöke között.” – E. B.

„A mai rendezvény nagyszerű volt! Az elismerések annyira szívből jöttek. Nagyon megindító volt. Jó volt látni ezt a sok embert a világ minden tájáról. Lenyűgöző. Több dolgot is érzek a mai estén: feldobottságot, amiért megvalósult a projekt, várakozást a Super Powerre, amit nemsokára elkezdek, és büszkeséget, hogy megcsináltuk ezt a projektet, és mindannyian nekikezdhetünk a következőnek.” – K. M.

„Ez egy új világ hivatalos kezdete.”

„Ez egy fantasztikus rendezvény volt, az elrendezéstől kezdve az ételeken át az elismerésekig és a Vezetőtestület Elnökéig. 2001 óta Alapkő tag vagyok, és ez az elismerés mindannyiunké a Flag Épület megvalósításáért. Abból, ahogy a rendezvény lezajlott, a Vezetőtestület Elnökének beszédéből és a mindenkinek szóló elismeréséből azt látom, hogy ez egy új világ hivatalos kezdete.” – M. D. A.

„Úgy érzem, nagy elismerésben részesültem, és meg vagyok illetődve. Ez a hét felvillanyozó és felemelő volt. Fél méterrel a föld felett járok. Nagyon büszke vagyok a csapatra, és megtisztelve érzem magam. Hálás vagyok a Vezetőtestület Elnökének. Nélküle ma nem gyűltünk volna itt össze.” – S. Y.