DAVID MISCAVIGE | ÉLETRAJZ
A TERJESZKEDÉS ÚJ KORSZAKÁNAK LÉTREHOZÁSA

David Miscavige a Szcientológia hívők több milliós tagságáért dolgozik, és nekik tartozik felelősséggel. Hajthatatlanul szolgálja a tagok és a vallás érdekeit. Az ő vezetése alatt bekövetkezett hatalmas növekedés időszakát úgy jellemezték, mint a Szcientológia vallás reneszánszát.

David Miscavige a hajtóereje annak a világméretű programnak, amelynek célja az összes Szcientológia egyház kibővítése, hogy azok jobban szolgálják a körülöttük élőket, ezért ő vezette a Szcientológia-egyházak új fajtájának létrehozását. Ezek az egyházak a segítség központjai, ahol mindenkit szívesen látnak. Ezekből az egyházakból a szcientológusok kiterjesztik társadalomjobbító programjaikat is, amelyekkel enyhítik az intolerancia, írástudatlanság, erkölcstelenség és droghasználat jelentette problémákat.

L. Ron Hubbard kifejezte a Szcientológiának azt a célját, hogy olyan egyházakat hozzon létre, amelyek épülete tükrözi azt, amit szellemi téren kínálnak:

„A barátságosság, tisztességesség és segítség szigetét hozod létre az erőszakos világ tengerében. […] Valamikor a jövőben a szigetekből lesz majd a tenger.”

Ennek megvalósítására 2004-ben David Miscavige elindított egy programot azzal a kinyilvánított céllal, hogy minden Szcientológia egyházból ideális Szcientológia egyház váljon: ideális helyen, ideálisan kialakítva, jó minőségű vallási szolgáltatásokkal és társadalomjobbító programokkal.

Mindegyik egyház úgy van kialakítva, hogy a Szcientológia vallás szolgáltatásainak teljes körét nyújthassa az egyháztagoknak és a közösségnek. Mindegyikben multimédiás közönséginformációs bemutató táblák ismertetik nagy részletességgel a Dianetika és Szcientológia minden oldalát. Ezeken túl könyvtárak, szemináriumi termek és kápolnák állnak rendelkezésre vasárnapi szertartások és más gyülekezeti összejövetelek számára. Ezeknek az új egyházaknak az első képviselői a világ kulturális központjaiban találhatók (többek között Madrid, London, Berlin, New York, Róma, Washington és Brüsszel).

Sok további egyház is készülőben van, ahogy a szcientológusok összefognak az ideális egyházakat építő világszintű mozgalom támogatására. (Lásd: David Miscavige: A terjeszkedés korszakának élén)