DAVID MISCAVIGE | ÉLETRAJZ
A SZCIENTOLÓGIA ANYAGAI IRÁNTI IGÉNY KIELÉGÍTÉSE

Bár korábban már megvalósult az, hogy a világ minden tájáról összegyűjtsék és archívumba helyezzék L. Ron Hubbard előadásait, az eredeti felvételek gyenge minősége és a mesterpéldányok leromlása súlyosan visszavetette a tömeges sokszorosítást. Következésképpen, ezeknek az előadásoknak a helyreállítása csak akkor vált lehetővé, amikor a számítógépes és a digitális technológia elért egy bizonyos fejlettségi szintet. L. Ron Hubbard előadásainak megmentésére az egyház létrehozta a világ egyik legfejlettebb hangrestaurálási stúdióját.

David Miscavige személyesen követte nyomon e projekt minden lépését. Több ezer órát szentelt annak biztosítására, hogy minden szó pontosan megfeleljen L. Ron Hubbard eredeti műveinek, és hogy felvett előadásai mindenhol elérhetők legyenek. Hiszen a szcientológusok csak így tudják a vallásukat tiszta és megváltoztatás nélküli formájában, időrendi sorrendben tanulni.

Ennek a helyreállítási programnak nem kevésbé fontos része volt az egyház történetének legnagyobb fordítási projektje, amelynek eredményeként most a Dianetika és a Szcientológia valamennyi kezdőkönyve rendelkezésre áll ötven nyelven, az Alapok pedig tizenhat nyelven.

Ezeknek az anyagoknak a puszta mennyisége és sokfélesége miatt egy kiadói stratégiára is szükség volt, hogy az anyagok előállítása minden nyelven és bármekkora mennyiségben veszteség nélkül megvalósítható legyen, példányszámtól függetlenül. Ezt a stratégiát ma a Bridge Publications valósítja meg Los Angelesben, és a New Era Publications Koppenhágában. Ezek a szervezetek együtt a világ legnagyobb „házon belüli”, teljesen digitális, egyedi rendelésre dolgozó nyomdászati műveletét valósítják meg, és hetente összesen 1,3 millió könyv és 1 millió CD előállítására képesek. 

A Dianetika és Szcientológia minden anyagának helyreállítása, gyártása és széles körű terjesztése: ezt valósította meg David Miscavige, és ez a biztosítéka annak, hogy a Szcientológia örökre fennmarad.