DAVID MISCAVIGE | ÉLETRAJZ
A SZCIENTOLÓGIA TISZTASÁGÁNAK BIZTOSÍTÁSA MINDÖRÖKRE

A Szcientológia vallás vezetőjeként David Miscavige elkötelezte magát az iránt, hogy a Szcientológia vallás Írásait mindenki számára elérhetővé tegye. Negyed évszázada töretlenül viszi előre L. Ron Hubbard azon szándékát, hogy a Dianetikáról és Szcientológiáról szóló írások és előadások a Föld minden lakója számára, minden nyelven elérhetőek legyenek. Mivel L. Ron Hubbardnak az elméről és a szellemről szóló művei 18 millió írott szót és 2500 hangszalagra rögzített előadást tesznek ki, e tudásanyag rendszerezése, helyreállítása, fordítása és publikálása ijesztően nagy feladat volt. Ám 2009 végére befejeződött a 25 éves munka, amely a Dianetika és a Szcientológia minden anyagának helyreállítására irányult, és most először a Szcientológia Írásainak teljessége elérhetővé vált abban a pontos időrendi sorrendben, ahogyan eredetileg L. Ron Hubbard átadta őket.

A „Tudás Aranykora” kibontakozásának alapjául az Anyagok útmutató táblázata szolgált, amelynek létrehozását még L. Ron Hubbard szorgalmazta, és amelyet David Miscavige valósított meg. Ez illusztrált formában ábrázolja L. Ron Hubbard könyveinek és előadásainak időrendi sorrendjét, valamint egymáshoz való viszonyukat. Mindent összevéve a Tudás Aranykora a Szcientológia történetének leghosszabb programja, amelyet a Szcientológia Írásainak ellenőrzésével és helyreállításával kapcsolatban végeztek. Ennek részeként L. Ron Hubbard minden létező kéziratát és hangszalagon rögzített előadását fel kellett kutatni – ehhez viszont minden olyan helyszín átvizsgálására szükség volt, ahol valamikor írt vagy előadást tartott. Ezen felül egy kétmillió munkaórás, az anyagok tisztaságát biztosító projekt eltávolított minden átírási hibát a diktált kéziratokból, törölte a szerkesztői hozzátoldásokat és megmásításokat, azonosította a helytelen sorrendben lévő és hiányzó szövegeket, valamint ellenőrizte, hogy minden oldal teljes, helyes, és hűen tükrözi a Forrást.

Ennek eredményeként kerülhetett sor a következő eseményekre: 2005-ben, a Tudás Aranykora kezdetén megjelentek a kongresszusi előadások. Ezek L. Ron Hubbard különleges rendezvényei, amelyeken a Dianetika és Szcientológia kifejlesztése során végzett kutatásának mérföldkő jelentőségű felfedezéseit jelentette be.

2007 júniusában került sor arra a rendezvényre, amely „örökre megváltoztatta a Szcientológia világát”. David Miscavige ekkor mutatta be a teljesen helyreállított Alapokat, azaz L. Ron Hubbard 18 könyvét és 280 előadását, amelyek a Szcientológia vallás lényegi részét alkotják. Mivel az Alapok könyveinek és előadásainak 70 millió példányát olvasták vagy hallgatták meg 2007 óta, a kiadásuk már önmagában a vallás reneszánszát eredményezte.

2009 végén David Miscavige bejelentette azt a történelmi jelentőségű eseményt, hogy a Tudás Aranykora beteljesült: megjelentek L. Ron Hubbard professzionális és haladó klinikai tanfolyami előadásai. Együttesen ezek az anyagok több mint 1000 előadást és 500 írott kiadványt ölelnek fel, amelyek napról napra követik L. Ron Hubbardnak a Dianetika és a Szcientológia kifejlesztése során megtett útját.