WASHINGTON, USA

ÚJ SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ NYITOTTA MEG KAPUIT WASHINGTONBAN

2009. OKTÓBER 31.

David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás vezetője 2009. október 31-én felavatta a Szcientológia Egyház Alapító Egyházának új otthonát Washingtonban, és a napot „minden tekintetben történelmi jelentőségűnek” nevezte.

2009. október 31-én 3000 szcientológus és vendég vett részt az új Alapító Egyház felavatásán. Az épület Washington egyik legfőbb történelmi helyszíne, amely teljes mértékben helyre lett állítva.
David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője vezette az egyház felavatását az Egyesült Államok fővárosában.

A nemrég felújított 4500 négyzetméteres épület 6 utcányira van a Fehér Háztól, és a Szcientológia vallás eddigi legnagyobb jelenlétét tükrözi az USA fővárosában azóta, hogy L. Ron Hubbard Alapító 1955-ben létrehozta a washingtoni egyházat.

E nevezetes napon számos vendég is jelen volt, és beszédet tartott az egybegyűltek több mint 3000 fős tömegének: Brad Sherman, Kalifornia állam 27. kerületének kongresszusi képviselője; Addie Richburg, a National Alliance of Faith and Justice (a Hit és Igazság Országos Szövetsége) jogvédő szervezet elnöke; Diane Rothe-Smith, a National Voluntary Organizations Active in Disaster (NVOAD = Katasztrófaelhárító Nemzeti Önkéntes Szervezetek) ügyvezető igazgatója; és Mike Silverstein, a Dupont Circle Advisory Neighborhood Association (Dupont Körtér Tanácsadó Egyesület) elnöke, aki Washington polgármesterét, Adrian M. Fenty-t is képviselte.

Brad Sherman képviselő méltatta azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az Egyház az ENSZ Emberi jogok egyetemes nyilatkozatában megfogalmazottak tudatosítása érdekében tesz. Beszédében kiemelte, hogy a harc magában foglalja minden ember felvilágosítását e jogokkal kapcsolatban, majd kijelentette: „Ezért olyan fontosak az egyházaknak és vallási szervezeteknek azok az erőfeszítései, amelyekkel az emberi jogi kérdésekre irányítják a figyelmet.”

A napot azonban David Miscavige jelenléte és beszéde tette igazán emlékezetessé, aki L. Ron Hubbard és az Egyház hosszú, az ország fővárosához fűződő múltjáról beszélt. Az amerikai történelemről és kultúráról szólva kiemelte: „A Függetlenségi nyilatkozat kimondja, hogy minden ember bizonyos elidegeníthetetlen jogokkal rendelkezik, beleértve az élethez, a szabadsághoz és a boldogság kereséséhez való jogot.

Ehhez pedig mi, az Egyházhoz tartozók hozzá tesszük:

hogy minden ember egyenlő jogokkal lett teremtve, fajára, bőrszínére vagy vallási hovatartozására való tekintet nélkül;

hogy az emberi lélek az ember jogaival rendelkezik;

és hogy ezeket a jogokat semmilyen, Istennél kisebb erőnek nem áll hatalmában felfüggeszteni vagy érvényteleníteni, sem nyíltan, sem burkoltan.

A mi Alapítónk ezt fektette le Egyházunk hitvallásában.

Ez az egyház azt a szabadságot és egyenlőséget testesíti meg, amely eredetileg megihlette ezt a nemzetet. Ez az egyház az életet, a szabadságot és a boldogság keresését szimbolizálja. És igen, azért állhat most itt, mert ez a nemzet a szabadságra épül, a vallás szabadságára.

Itt történt, ennek az országnak a fővárosában, hogy megvívtuk és megnyertük harcunkat a vallási elismerésért. És ez tette lehetővé számunkra, hogy az egész világon jelen legyünk, és hogy programjainkon keresztül minden nemzet minden lényéhez eljuttassuk a szabadság amerikai álmát.

És ennek az új egyháznak a megnyitásával még szélesebb körben nyújthatunk feltétlen segítséget.”

Ezeket a szavakat követően David Miscavige a kiemelt vendégek közreműködésével átvágta a szalagot, és ezzel mindenki számára a szabadság új korszakát harangozta be.