MEXIKÓVÁROS, MEXIKÓ

ÚJ NEMZETI SZERVEZET NYITJA MEG KAPUIT MEXIKÓBAN

2010. JÚLIUS 10.

Egy világszínvonalú főváros, a kultúra és tolerancia ikonikus városa üdvözli a Scientology-egyházat új otthonában.

Hétezer szcientológus és vendég gyűlt össze 2010. július 10-én, hogy megünnepeljék Latin-Amerika első, Mexikóváros szívében található ideális Szcientológia szervezetének megnyitását. David Miscavige, a Szcientológia vallás vezetője és a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke volt a fő beszélője a történelmi jelentőségű ünnepségnek, amelyen bemutatta a jelenlévőknek az új nemzeti szervezetet.

David Miscavige, a Szcientológia vallás vezetője, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke vezette az új mexikói ideális Szcientológia szervezet megnyitóünnepségét.

A szertartáson megünnepelték a Mexikóvárosban álló Juarez épület teljes körű áttervezésének és rekonstrukciójának befejezését. Ez a hatszintes, modern kulturális épület közvetlenül a Szépművészeti Múzeum mellett és a Legfelsőbb Bíróság, a Nemzeti Bank és a Nemzeti Palota szomszédságában áll. Mivel az épület teljesen át lett alakítva, hogy helyet adhasson a Szcientológia vallási szolgáltatásoknak, most már tartalmaz egy hatalmas közönséginformációs központot is, amelyben multimédiás bemutatótáblák illusztrálják a Szcientológia hittételeit, az Alapítója, L. Ron Hubbard életét, valamint számos társadalomjobbító és közösségi programját.

David Miscavige így foglalta össze az egybegyűlteknek, hogy a Szcientológia szervezetek milyen pozitív hatást gyakorolnak az általuk szolgált közösségre:

„Vegyék hát birtokba ezt az ideális szervezetet, és használják fel mindazt, amit nyújtani képes.

Azt mondják, nagy a drogprobléma a társadalomban? Íme az eszközök egy drogmentes mozgalomhoz, amely hatékonyabb, mint bármi más, amivel a drogkereskedelmi útvonalak mentén próbálkoznak.

Azt mondják, bűnözés és kegyetlenség van? Íme Az út a boldogsághoz az önbecsülés visszaállítására és a minden emberi lényben meglévő jóság felélesztésére.

Azt mondják, nagy a szegénység és nyomor ebben a városban? Íme a technológiák a tanuláshoz és írni-olvasni tudáshoz, amelyek a virágzás és a bőség forrásai.”

E közép-amerikai nemzet különböző szféráinak vezetői is kifejezték, hogy ennek az eseménynek milyen jelentősége van az országuk szempontjából.

Alejandro Rojas Dias Duran, a Mexikóvárosi Turisztikai Hivatal vezetője a város nevében kijelentette: „Biztosak vagyunk benne, hogy a Szcientológia Mexikó pozitív hozzájárulást fog nyújtani, és el fogja ültetni a közösségben az alapvető emberi értékek magját, hogy mindenki, bármely korosztályhoz, nemzetiséghez vagy valláshoz tartozzon is, segíthessen egy új jövő megteremtésében, amelyben felépíthetjük a béke és a jólét új civilizációját, amelyben nincs bűnözés, erőszak és droghasználat.”

Ricardo Guzman Wolffer, a Szövetségi Fellebbviteli Bíróság bírája, valamint neves író kifejezte, hogy a Szcientológia milyen fontos Mexikó és a világ jövője szempontjából: „A mai napon megnyitjuk e gyönyörű új Szcientológia szervezet kapuit, amelyben én az önök az iránti elkötelezettségét látom, hogy mindenkihez eljuttassák L. Ron Hubbard üzenetét. Hiszem, hogy az egyén megváltoztatásán át tudjuk megváltoztatni a világot. Ez az ideális szervezet mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy megismerje a belső igazságot. Ez a szervezet egy új és fényes jövő kapuja.”

Az új ideális szervezet közönséginformációs központjában több ezren ismerik meg a Szcientológia vallás tanait és gyakorlatait, az Alapító, L. Ron Hubbard életét, valamint a Szcientológia által támogatott számos társadalomjobbító és közösségi programot.
Az új mexikói Szcientológia szervezet kápolnája szolgál helyszínül a hívek és vendégek számára a vasárnapi szertartásokhoz, esküvőkhöz, névadó szertartásokhoz és más gyülekezeti összejövetelekhez.

Dr. Jesus Corona Osornio, a vallástudományok doktora és író szintén beszédet intézett azokhoz, akik a Juarez Avenue 85. előtt összegyűltek az utcán: „Ez az új Szcientológia szervezet korunk feltörekvő, multikulturális Mexikóját képviseli. L. Ron Hubbard teljesen új, forradalmi módon közelítette meg a spiritualitást. Mérnökként rendkívül precíz technológiai eszközöket alkalmazott a spirituális jelenségek megvilágítására. Az eredmény egy végérvényes unió a tudomány és a vallás között. Azáltal, hogy ezt tette, megmentette a vallást. A 21. században virágzik a spiritualitás, és ehhez L. Ron Hubbard nyújtotta a történelem egyik legnagyobb hozzájárulását az emberiség számára.”

Laura Chapa, a mexikói Szövetségi Oktatási Minisztérium vezető gyógypedagógiai tanácsadója ezután a Szcientológia által kínált megoldásokról beszélt: „Úgy gondolom, hogy ennek az új szervezetnek a megnyitása nyomán a társadalom minden rétegének vezetői ugyanarra a felismerésre jutnak, mint én: önök rendelkeznek a megoldással. Ezért gondolom azt, hogy ennek az új szervezetnek a működése fordulópontot fog jelenteni nemzetünk számára.”

Az avatási szertartás végén David Miscavige e szavakat intézte a több ezer fős tömeghez: „Tisztelettel meghívom önöket, hogy lépjék át az épület küszöbét, és tekintsék meg mindazt, ami odabent önökre vár. Ugyanis itt nem csak az áll rendelkezésre, ami egy drogmentes, bűnözés- és írástudatlanság-mentes Mexikóhoz kell, de minden más is, ami elindítja majd a szellemiség Mexikó által már oly régen várt forradalmát.”

Ezekkel a szavakkal és az új Nemzeti Szervezet megteremtését vezető helyi szcientológusok segítségével David Miscavige átvágta a szalagot, és ezzel egy új korszakot indított el, amely kulturális változást és szabadságot hoz Latin-Amerika számára.