LAS VEGAS, NEVADA ÁLLAM, USA

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK LEGGYORSABBAN NÖVEKVŐ VÁROSA ÜDVÖZLI A VILÁG LEGGYORSABBAN FEJLŐDŐ VALLÁSÁNAK ÚJ EGYHÁZÁT

2010. FEBRUÁR 6.

2010. február 6-án David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke és a Szcientológia vallás vezetője tartotta meg a Las Vegas-i Szcientológia Egyház és Hírességek Központja avatási szertartását, és üdvözölte az új egyházban az egybegyűlt szcientológusokat és vendégeket. Nagyon lelkes fogadtatásban volt része a Las Vegas-i Egyház felavatásán megjelentek részéről, akik így ismerték el kiemelkedő szerepét abban, hogy ez az egyház létrejöhetett.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője tartotta az új Las Vegas-i Szcientológia Egyház és Hírességek Központjának avatóját.
Miután átvágták a szalagot az Emerson Avenue 2761 alatt található teljesen felújított épületen, a szcientológusok és a vendégek végigjárták az új Las Vegas-i Szcientológia Egyházat és Hírességek Központját.

Az Emerson Avenue 2761. alatt található új egyház Las Vegas oázisának több mint 10 000 négyzetméteres földterületén fekszik. A volt zsinagóga és iskola teljes körű felújításon ment keresztül, hogy az összes Szcientológia vallási szertartásnak helyet adhasson, és olyan közösségi munka bázisa lehessen, amelyet az Egyház a tagjai által folytatott számos tevékenységen és humanitárius programon keresztül végez.

Az új egyház felavatásán többek között a következő különleges vendégek vettek részt: Shelley Berkley, az Egyesült Államok kongresszusi képviselője; Oscar Goodman, Las Vegas polgármestere; Steven Ross, a Las Vegas-i városi tanács tagja; és Maria Castillo-Couch, a Las Vegas-i önkormányzat szociális osztályának szakértője és a Közösségi Vallásközi Tanácsban a polgármester képviselője.

David Miscavige a következő szavakkal üdvözölte a hívőket és a vendégeket: „Szinte semmi sem adhatja vissza jobban annak szellemét, amit mi képviselünk, mint a város, amely művészek álmaira épül, és amely mindenkit valakinek tekint. Nos, igaz, nyitottunk már új egyházakat a világ kulturális központjaiban, ez itt viszont a világ színpadának kellős közepe! Ez az egyházunk egy olyan ragyogó városban áll, amelynek fényeit még az űrből is látni lehet, és ez a város ad most otthont legújabb egyházunknak, a Las Vegas-i Szcientológia Egyháznak és Hírességek Központjának.”

Las Vegas polgármestere, Oscar Goodman hasonlóképpen üdvözölte az új egyházat: „A művészi kreativitás nem csupán a városról kialakult képet alakítja, de azt is, hogy a lakói hogyan tekintenek saját magukra. Megváltoztatja a teljes szemléletmódjukat és az élethez való hozzáállásukat – és ebben játszanak önök létfontosságú szerepet. Ezért, mint a leggyorsabban növekvő város polgármestere, várakozással tekintek annak elébe, hogy együtt dolgozzunk önökkel mint a leggyorsabban növekvő vallással.”

Shelley Berkley kongresszusi képviselő így ismerte el az Egyház emberi jogi kezdeményezéseit: „Több mint biztató azt látnom, hogy az önök tagjai ténylegesen Las Vegas-i családok, iskolai csoportok, ifjúsági szervezetek, valamint egyéb közösségi szervezetek között mozognak, és hatékony emberi jogi oktatást nyújtanak nekik. Az ilyen hatékony közösségi tevékenységekkel a Szcientológia Egyház tovább fogja erősíteni ezt a nemzetet, és meg fogja alapozni a világbékét.

David Miscavige annak kifejtésével mutatta be ennek az új egyháznak a szerepét, hogy a Hírességek Központjai olyan különleges Szcientológia egyházak, amelyek célja a kultúra felemelése a művészek felemelésén keresztül. Azaz:

„Ezek közül az új típusú egyházak közül az első csupán tavaly nyílt meg Nashville-ben, az Egyesült Államok »zenevárosában«. De ahogy a tisztelt polgármester úr rámutatott, ami ebben a városban történik, az a világ minden kulturális fővárosába eljut.

Sőt – és minden tiszteletem a polgármester úré a szerénységéért – manapság a nemzetközi előadók önéletrajzában nem London, Párizs, Tokió, Milánó vagy New York a legfontosabb, hanem az, ha elmondhatják: »Én Las Vegasban, a világ szórakoztatóközpontjában dolgozom.«

Amikor L. Ron Hubbard arról beszélt, hogy »a művészi alkotásokat emberek nézik, emberek hallgatják, emberek érzik, és nem csak a beavatottak zárt körű csoportjának betevője, hanem minden ember lelki tápláléka«, akkor akár arra is utalhatott, amit ez a város a művészet és a szórakoztatóipar nemzetközi fővárosaként jelent – ahol a nagy rendezvények »Istentől valók«, és ahol semmi sem lehetetlen, ha a közönség lenyűgözése a cél – folytatta David Miscavige.

– Mindez pedig megmutatja, hogy miért van oly nagy jelentősége annak, hogy most egy olyan ideális szervezet szalagját vágjuk át, amely megtestesíti azt, amit LRH szintén a művészetről mondott, és idézem:

»Egy kultúra csak annyira nagyszerű, amekkorák az álmai, és az álmait a művészek álmodják.«

Ez azonban még mindig nem minden, amit ez az ideális org képvisel. Mivel ez egy ideális Szcientológia egyház, bőségesen fel van szerelkezve mindennel mindenki más számára is, aki ehhez a kultúrához tartozik. Azok, akik a kulisszák mögött dolgoznak, azok, akik kiszolgálják, ellátják és felkészítik az előadókat – ők is Las Vegas részei, és ezért ez az egyház az övék is. Ugyanez vonatkozik mindenki másra, akinek munkája révén életre kel ez a város: a technikusokra, a tanárokra, a rendőrökre, a szakácsokra, a menedzserekre és a legkülönbözőbb szakemberekre – az ő rendelkezésükre is áll mindaz, amit ez az egyház nyújtani képes.

A kábítószer-fogyasztás és a függőség a showbiznisz minden fellegvárát sújtja, és még az utcákat is elárasztja – ez az Egyház viszont képes ezt megváltoztatni. Az önök rendelkezésére állnak drogellenes programjaink, amelyek rendre 40, 50 vagy 60%-kal csökkentik a droghasználatot, bárhol is alkalmazzák őket. Másfelől viszont olyan gyerekek is élnek itt, akiknek soha nem lesz esélye semmilyen értelmes célt elérni egyszerűen azért, mert nem tudnak olvasni és tanulni – mi viszont rendelkezünk egy olyan technológiával, amellyel csupán hetek alatt két-három évnyi fejlődést tudnak elérni. Vannak környékek, amelyek viszályok között és állandó veszekedésben élnek – az ő számukra pedig ott a mi ésszerű útikalauzunk egy jobb élethez, Az út a boldogsághoz. És bárhol máshol zilálódjon is szét a társadalom szerkezete, és bárhol is kerüljenek bajba a polgárai, ez az egyház azért van itt, hogy segítsen.”

A felavatási ceremónia lezárásaképpen David Miscavige a következőket mondta Las Vegasnak az új egyház kapcsán: „Az önök városa a semmiből emelkedett fel, és a művészet olyan birodalmává vált, amely az egész világot inspirálja. Valójában ez az álmok városa, mégpedig a rendkívüli álmoké. És mivel mi is tudjuk, hogy mit jelent egy álomért küzdeni, jelképezze ez az új Szcientológia egyház azt, hogy mi hiszünk az önök művészeiben, tiszteljük az önök jövőképének vakmerőségét, és közös munkánk eredményeként ez a város oly fényesen felragyog majd, hogy bevilágítja az örökkévalóságot.”

Az új egyház létrehozásában élen járó helyi szcientológusok kíséretében David Miscavige átvágta a szalagot, és minden jelenlévőt felkért az épület megtekintésére.