BRÜSSZEL, BELGIUM

BRÜSSZELBEN MEGNYÍLT AZ EURÓPAI SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZAK ELSŐ SZERVEZETE

2010. JANUÁR 23.

Közel 1000 szcientológus és egész Európából érkezett vendég vett részt az Európai Szcientológia Egyházak első szervezetének megnyitóján 2010. január 23-án, Brüsszelben. A Nemzetközi Szcientológia Egyház (a Szcientológia vallás anyaegyháza) egyik képviselője vezette le a megnyitóünnepséget, amelyet a szervezet épületében, a Boulevard de Waterloo 100-103. alatt álló, a 20. század elején épült történelmi nevezetességben tartottak.

2010. január 23-án Európa minden tájáról érkező vendégek csatlakoztak a közel 1000 szcientológushoz és támogatóhoz, hogy megünnepeljék az Európai Szcientológia Egyházak brüsszeli szervezetének felavatását.
Ez a 20. század elején épült történelmi nevezetesség Brüsszelben, a Boulevard de Waterloo 100-103. alatt áll, és a helyi közösség és egész Európa szellemi szükségleteit fogja szolgálni.

Az esemény a Szcientológia vallás követői, sőt Belgium és Európa minden lakosa számára egy új korszak kezdetét jelentette, mivel a Szcientológia ebből az egyházból fogja bevezetni L. Ron Hubbard hatékony megoldásait, amelyekkel mindenki javára felemelhetjük a társadalmat.

A megnyitón részt vevő meghívott beszélők között ott volt Hugo Coveliers, a belga parlament egyik szenátora; Abolfazl Beheshti professzor, a franciaországi Lille-i Egyetem energiagazdálkodási és nemzetközi kapcsolati tanszékének professzora; Juan Ferreiro, a spanyol Igazságügyi Minisztérium vallási ügyekért felelős főigazgató-helyettese; Szomor Katalin, a Magyar Országgyűlés Kábítószerügyi Eseti Bizottságának szakértő tagja és a Kábítószerügyi Tárcaközi Bizottság volt titkára; és Christopher Vonck tiszteletes, az Antwerpeni Egyetem összehasonlító vallástudományi tanszékének rektora.

Hugo Coveliers szenátor ezeket a szavakat intézte a megjelent szcientológusokhoz és vendégekhez: „Ez a csodálatos új egyház Európa fővárosában gyönyörű bizonyítéka az önök által nyújtott segítségnek, és bizonyosak lehetnek abban, hogy folyamatosan támogatni fogom önöket. Önök törődnek az emberekkel, és ez az egyház kiválóan példázza ezt a hozzáállásukat.”

A Brüsszelben álló új egyház kiterjedt felújítási munkálatokon esett át, nem csupán azért, hogy minden Szcientológia vallási szolgáltatásnak helyet adjon, hanem azért is, hogy az egyház tagjai innen szolgálhassák a közösséget és végezhessék humanitárius programjainkat.

A 8000 négyzetméteres egyházi épületben egy hatalmas információs központ is helyet kapott, egy olyan multimédiás kiállítással, amely bemutatja a vallás hittételeit és gyakorlatait, illetve a Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak az életét és szellemi hagyatékát. Itt az Egyház által támogatott emberbaráti és társadalomjobbító programok bemutatói is megtekinthetők, így többek között a Szcientológia által a bűnözésre, a droghasználatra, az írástudatlanságra, a hanyatló erkölcsi értékekre és a természeti katasztrófákra adott megoldások. Ezeket a programokat a Szcientológia egyházak azoknak a közösségeknek a szolgálatában végzik, amelyekben működnek, de a világ egyéb területein is folytatják őket.

Ezt az új ideális egyházat jól jellemzi még a tágas kápolna, amelyben a gyülekezet rendezvényeit tartják, és amely vasárnapi szertartásoknak, esküvőknek és névadóknak is helyet ad; a dokumentációs központban L. Ron Hubbard minden írása és előadása megtalálható; ezután jönnek a vallási képzés és a vallási tanácsadás helyiségei, valamint a közönségkapcsolati irodák, amelyekben az egész Európában folytatott emberi jogi kezdeményezéseinket hasonló célú szervezetekkel koordináljuk.